Cradle to cradle-blöja!



Ett handimporterat startpaket med G-diapers anlände för ett par veckor sedan och Mikkel har fått äran att kissa in dem. En hybrid mellan tygblöjor och engångsblöjor bestående av en tvättbar blöjbyxa och "flushable diaper refills". Alltså ett plastfritt inlägg bestående huvudsakligen av "trämassa". Den kan spolas ner i toaletten, slängas eller komposteras(kissblöjor). Kan det vara lösningen på blöjbergs-problemet? De verkar bli en aningens dyrare än engångsblöjor(de billigare modellerna) men kan i kombination med tygblöjor vara ett både prisvärt och verkligen "hållbart" alternativ. Inläggen är dessutom "Vagga till Vagga certifierade". Tråkigt nog får vi vänta tills 2010 innan de når Europa.

/Jeppe

   

Kommentarer
Postat av: Lotten

Och ruggigt snygga är de också, vilken grej alltså!

2009-05-19 @ 21:22:50
URL: http://cmig.blogg.se/
Postat av: Sara

Och de passar att dansa på bordet i också, tydligen!

2009-05-20 @ 09:18:36
Postat av: Loa

Projekt tygblöjor har just påbörjats hos oss...hade gärna testat den där också! Det bästa med tygblöjor är de fina färgerna och mönstren. Min tvååring har en favorit som är orange...den är så fin så hon vägrar ha byxor på sig :-)

2009-05-24 @ 00:04:40
URL: http://www.ecolocobloggen.blogspot.com
Postat av: Jeppe

Ja snygga och funktionella! Det vi lagt märke till är att kissblöjor behöver bytas oftare än med plastblöjor. Ungefär som med tygblöjor.

2009-05-27 @ 11:46:53
URL: http://bonkelimini.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0