Tossor


Eko-mössor, kissekatter och tossor


Den ekologiska velouren har fått godkänt på alla plan och här är fina mössor i grönt och rött. Kostar 150:- och finns i olika stl mellan 0-2 år.


Nya färger på katterna till vagnsmobilen.


De första tossorna för vintersäsongen är klara och vi har saknat att sy dem (trots blåsa på fingret efter att ha handsytt i fodret)


Ellens nya kläder

Ellen ska börja på dagis i slutet av augusti och när vi skulle namna hennes kläder märkte vi att det mesta var urvuxet. Så nu ska vi sluta jobba för dagen och sätta oss och sy till Ellen istället, men först ska jag steka pannkakor. Imorgon kommer Ellens faster hit från Köpenhamn, då ska vi nog bara vara lediga.
Jeans i ekologisk bomull (oslagbara i sandlådan).

BonkeliMini i ny butik i Östersund


Hängselshortsen frammeOch det verkar som om hängselshortsen kom fram ordentligt till Japan!

Vantar i högsommarvärmen...


Varma och sköna, fodrade med ekologisk bomullsfleece. Det känns ju tokigt men den där vintern brukar ju komma så småningom...

Bad och får

Det har blivit mest bad och får de senaste dagarna...


Instängda katter i sommarvärmenÅtervinning av förpackning - Sixten, Sune & Spencer hittade ett nytt hem i en gammal resårförpackning.I brist på blöjbarn i vårt hem har jag (Hanna) börjat sticka ett par blöjbyxor till Minou (nallen till höger), Fille (nalle til vänster) går snällt på pottan.

Idag är det jättevarmt men katter och nallar behöver inte vara instängda i stan så länge till!

Blöjfri i Hjärt-byxaDet här går ju förvånansvärt enkelt! Pottan följer med på utflykter, toaletten fungerar också bra att använda och tre nätter (inne på den fjärde) utan blöja på natten. Det är så skönt! Och så är det ju så gulligt med små byxor utan blöja under!

Jag hoppades men trodde inte riktigt på det, att en nyss fyllda 1,5-åring kunde klara sig utan blöjor dygnet runt.

Annars jobbar vi på, blandat med mindre glassutflykter och lekplatspromenader. Kika gärna in på vår nya webshop, där bland annat Hjärt-byxor finns att köpa!

Hurra!

God morgon!

Det här gick ju hur bra som helst! Ellen somnade in på kvällen och nu vid sju när hon vaknade satte hon sig på pottan och kissade! Här skall sys underbyxor på momangen!

Idag blir en händelserik dag. Nu ska vi äta gröt, sedan ska vi sy lite, efter det får vi lunchgäster, ut och promenera/leka i parken, klippa lite, äta middag, lyssna på Hammarby-Örebro och sy lite mera, men sen kommer Ellens farmor från Köpenhamn! Sen tar vi nog semester i några dagar och far ut i skärgården...Och så har vi ju vår nya webshop som nu är klar, vi ska uppdatera med mer tyger och kläder vad det lider!Byxor

Saftkokandet igår blev lyckat, så nu behöver vi inte köpa lördagsgodis.Idag har vi städat och rensat här hemma och när vi gick ut på promenad krockade nästan Jeppe och Ellen med en annan barnvagn och det var ju Marias lilla nya bebis som låg i vagnen! Det var trevligt! En fin liten skrutt, tänk att man glömmer bort hur små de är.

Idag har fröken löken varit helt blöjfri, så vi gör ett djärvt försök inatt utan blöja. Det är inte bara Ellen som är duktig, det nya ekologiska velourtyget i byxorna sköter sig exemplariskt!Vattkoppor, ekologisk velour och potatis...

...det blev en konstig blandning!

Vi misstänker att Ellen har en mycket mild variant av vattkoppor. Hon har några misstänksamma prickar på kroppen och är lite hängig. Men det går ingen nöd på oss för det! Dagen ägnades åt att leka i trädgården, plocka hallon (Ellen bara fusk-åt från lådorna i sann äppeltjuven-anda), vinbär och rabarber samt upplockning av potatis.Sedan åkte vi hem med kassarna fulla av goda saker och hämtade ut ett paket med fina ekologiska velourtyger. Två par byxor syddes snabbt upp åt Ellen, så hon kan testa dem och sedan ska vi provtvätta några gånger för att testa dess kvalité. Tygerna är hur som helst underbart härligt och har riktigt fina färger!Nu ska vi koka rabarber-/röda vinbärssaft och sedan ska vi sy några höstvantar innan dagen tar slut.

Plask
Det blev inte så mycket fotande av kläder i helgen. Det kan bero på att vi bara hade 15 min på oss att packa innan vi var tvungna att promenera till tåget och mest smutsiga kläder följde med... Eller så var det för att det var så varmt och skönt och Ellen helst bara ville plaska i vattnet...

Nu är vi hemma och jobbar på för fullt med det nya. Det är bara ekologiskt och återanvänt  och det känns riktigt bra! Och så har vi provat tvättnötterna, det fungerade finfint!

Foto-helg

None Snart åker vi dit igen och fotar nya kläder...

Bajen-hängselshortsSnart är beställningen klar och det kan vi tacka Bajen för. Ingen syr så snabbt som Hanna när hon lyssnar på Radiosprten när Hammarby spelar fotboll. 4-3 mot Norrköping igår förkortade sytiden med hälften... 24 par som nedan packas snart ned och åker iväg till Tokyo.


Danmark

Jo, vi har alltså kommit hem efter 10 dagar i Danmark. Vi har träffat släkten, lekt med kattungar, huggit ved, testat våra nya ekokläder och bara varit lediga. Ingenting syddes under dessa dagar så nu orkar vi med lite hårdkörning innan vi far iväg igen ut i Stockholms skärgård.


Just nu pysslar vi med en Japan-beställning och en hemlis än så länge...

TvättnötterNu är vi tillbaka i Stockholm och idag tog vi en promenad i ösregnet till Goodstore och handlade bland annat tvättnötter, ska bli intressant att se om de är bra.

RSS 2.0