Lördag

Promenerade till Chickenpox och lämnade bland annat äppelblomstossor och jackor med svalor.Vi har besök från Köpenhamn, både barnvakt och musiker!


Och snart finns våra kläder i Finland!


Bilder från Japan

image251image252

Jag tycker att det är så häftigt att det är ett litet barn i Japan har ett par byxor från oss! Dessutom när byxorna är gjorda av en gammal gardin som kommer från ett svenskt hem.

Randigt och blommigt

Randigt och blommigt är fint. LIte blommiga byxor inger hopp om varmare tider. Här fick vi sol i alla fall halva dagen och alla var ute på promenad för att få tag lite dagsljus.

Vår vän Katsura (vår Japan-vän) frågade oss hur vi kunde leva ett liv utan tv. Det var för henne en omöjlighet. Ett liv med TV hade varit omöjligt för mig... Jag fastnar framför TV när jag väl har börjat titta och har mycket svårt att komma ifrån. Jag blir paralyserad av TV-ljuset.... Nu ska vi titta på film och nåla muddar (de som finns i väntan på tygleverans) i tröjor och byxor. En film tar ju slut förr eller senare!

Mudd mudd mudd....


Vi har akut muddbrist här... Vem äter mudd i huset? Hoppas på en snabbleverans...


Hittade förresten en bild på min fina jackan. Det finns ett exemplar till som jag sydde upp på beställning för något år sedan. Den är fin, men fortfarande spårlöst försvunnen.

Solen

Det bästa bästa mot fläckar är att använda sig av - solen! Nästan alla fläckar försvinner om man lägger de i dirket solljus ett tag. Det är trolleri på riktigt!

image245 (Bilden är lånad från Karlstads hemsida och det är deras logga. Det är Lasse Sandberg som har ritat den, han som också skapat Tummen , Spöket Laban & co. )

I brist på sol under vinterhalvåret ser Ellens tygblöjor mindre vita ut just nu, men till sommaren kommer de lysa igen och förhoppningsvis behöver vi inte använda blöjor så flitigt efter det...

Lediga fredag och Ellen-trädet

Fredagar är en ledig dag, då kommer Ellens kusin Spencer hit och leker. Spencer passade bra in i vår familj idag med hostig hals och snorig näsa. Nu återstår det bara att se om hade samma sjuka sedan förra veckan eller om vi/han kunde dela med oss/sig något nytt härligt! Val av svartvit bild är ett rent taktiskt val när man har mörka ringar under ögonen...


När Ellen fyllde 1 år i januari fick hon Ellen-trädet av mig.
Hon skulle ju säkert få en massa leksaker i present så det kändes som en bra sak. Om vi hade haft en trädgård hade jag planterat ett träd till våren, men i brist på tomt i våra ägor fick det bli ett i miniformat som passar vår 2:a. Hur som helst sa kvinnan i blomsterbutiken att den skulle ha en gnutta vatten en gång i veckan. Jo visst..! Den höll på att dö efter två dagar och alla löv gulnade och föll ner på vårt köksbort. En stor tragedi, vi hade haft ihjäl Ellen-trädet (det ska tilläggas att mina fingrar är väldigt gröna)! Nu har vi lärt känna vår nya familjemedlem och vet att hon behöver ett litet glas vatten varje dag. Vi fick till och med lämna det hos mina föräldrar när vi åkte till Köpenhamn ett par dagar... Nu har den i alla fall fått massvis med nya löv och kvistar och den slokar av tyngden. Men det känns ju makabert att behöva klippa av Ellen-trädets armar och ben, som att klippa av kattens morrhår. Jag bara kan inte...

Många fina saker

image240


Idag fick vi påfyllning från Ekolådan, två lådor frukt som förhoppningsvis skrämmer bort förkylningarna. Sedan har det bakats bullar och bröd. Hittade en jäst i kylskåpet med utgångsdatum idag och tänk att det kändes så hemskt att slänga ett litet jäst-paket för 1,50:- så man istället fick ägna timmar åt bak istället .
Nu ska vi nåååla tossor och titta på film...


Leveranser och påfyllning

Här snorars det fortfarande men Jeppe är flitig och promenerar till butiker och brevlådor...

Till Uni Stockholm:

Till Under:


Till Japan:

Till Chickenpox:

Och ner i magen:

Snart får vi Danmarks-besök igen och jag hoppas att lite Spunk följer med


Söndag kväll

Här snorar vi vidare... Hoppas på att alla kan bli friska snart eftersom vi har hur mycket som helst att sy. Har inte fått så mycket gjort i helgen som planerat, däremot har vi möblerat om så vi förhoppningsvis kan arbeta smidigare.

RSS 2.0