Hurra!

Långt inne i garderoben uppe på en hylla hittade vi en påse med Ellens gamla bebiskläder som vi sytt! Vi har letat och letat och hade nästan givit upp! Annars är vårt hem mest fyllt av sjuka barn och föräldrar just nu...

Färgglatt!

               

När säsongen är över ska vi räkna hur många vantar och tossor som vi gjort. Någon som vågar ge sig på en gissning?

Nu är det jul igen!

Nya juliga vantar till shoppen!Jeppe har köpt en massa nya fina tyger och här är tre av dem:Tyvärr är det ju alltid så att de finaste finaste tygerna är de minsta gardinerna... Och så letar vi ju efter nya färger till muddarna, men ekologiska muddalternativ växer inte på träd...

BonkeliMini-tossor mot Japan...

Pust! Så var äntligen ett stort paket med tossor på väg mot Japan. Det är klart att de japanska bebisarna också ska få snygga fötter!

Det är visst bara barn som fastnar på bild just nu...

Svar på kommentar om tygblöjor

Det är så himla bra med tygblöjor för det finns alltid blöjor hemma! Mikkel var ganska stor när han föddes så han passade i tygisar på en gång. Annars tycker jag att det är lite svårt när de är alldeles nya att få till det. Vi varvar såhär i början med vanliga blöjor och tygblöjor.  Coop har billiga och miljömärkta blöjor! Moltex-blöjorna är bra de också men väldigt dyra och inte alltför lätta att få tag i. Vi har dock hittat ett ekologiskt alternativ till vanlig engångsblöjor en helt ny typ av blöja! Mer om denna en annan gång.

Vi tycker att ett gäng vanliga vikblöjor (ullrikes minsta är bra) och 3 blöjbyxor är en bra start. Vi har aldrig köpt nya tygblöjor, utan de flesta är ärvda från barnens kusiner eller köpta på Tradera. Däremot är det bra att inte ha för slitna blöjbyxor, men det är de sällan i stl 3-6kg om man köper begagnat. Vi har "new born" till Mikkel och det går som sagt att hitta billigt på tradera eller blocket.  Tänk på att tvätta i fulla maskiner och 60 grader räcker nästan alltid men kör en 95-tvätt någon gång ibland.  Lycka till!
 /Hanna och Jeppe

En vända på Söder

Jeppe är ute på en vända på Söder och lämnar kläder, Mikkel sover och jag ska baka bröd. Ikväll ska vi lägga in lite bilder på nytt och shoppen ska uppdateras snart!

/Hanna

Måndagen

Vår måndag består av bebismys och tossor! Fina bilder på nya tossor kommer snart, det är mest bilder på Mikkel här...

Snö i Stockholm och faster på besök!


Vi har besök av Ellens och Mikkels faster och med henne kom den första riktiga snön!Mias, Jeppes och Ellens fotavtryck. Jag och Mikkel är inne, han har nämligen (11 dagar gammal) fått sin första förkylning...

Och Mikkel och Ellen i Japan......med sina Bov-byxor! Två äppeltjuvar!

Fin bebis i Japan med Bonkeli-hängselbyxa!
Arbetsfördelning

Jeppe jobbar och jag snosar mest med Mikkel...

Uppdatering av hemsidan...

Då vi har fullt upp med alla tossor (och vantar) så släpar uppdateringen och förnyelsen av hemsidan dessvärre efter. Vi jobbar med en bättre nyhetsida, lite information om certifieringarna och idéer om ekologi. Håll till godo!
/JeppeDen nya operativa ledningen!Här har vi de två som styr och ställer i BonkeliMini! /Jeppe

Katter, tossor, byxor och tröjor till CHICKENPOX!I tisdags skulle vi leverera till Chickenpox, men det var ju någon annan som ville levereras så nu väntar två kassar med kläder på att det ska bli tisdag igen och Chickenpox har öppet!

MikkelDe här fötterna tillhör en liten Mikkel som kom i tisdags och numera bor hemma hos oss!

Soffan är full med katter!

Sixten Sune och Spencer har minst sagt förökat sig...

Fantastiska teckningar av Zoe

 

Till Nyköping och RackamajaDet här är nästan det sista av den gamla varianten av tossor och vantar, sedan är det helekologiskt som gäller.

En bild säger mer än...


RSS 2.0