Lördag

Idag har varit en händelserik dag, vi återkommer imorgon! God natt!

Nyckelpigan


Som jag har gått och väntat på att Ellen ska börja på dagis så man kan få sy lite utklädningskläder! Självklart ska vi sy ett gäng roliga plagg som Ellen och Ellens kompisar kan få leka med. Vi fick med oss en kasse tyg här om dagen och så har jag köpt lite fina applikationer. Så när vi har ledigt från jobbet är det Nyckelpige-pyssel att leka med!

BonkeliMini till DesignTorgetOm några veckor dyker tossor och vantar upp i 8 st DesignTorget-butiker runt om i Sverige! Hurra! Det blir en liten annan version, bilder kommer så småningom eller så får man kika själv i någon butik!

Heja Ekorren!


Är man väldigt förtjust i godis, så är man...

Nu är den beställd!

Christianiacykeln är beställd. Nu ser vi fram emot en höst fylld av BonkeliMini-leveranser med detta fantastiska transportmedel! Förhoppningsvis skall även Bonkelibjörnen snart pryda utsidan. Men först måste någon cykla upp den åt oss från Bornholm!


Etiketter

Det är skönt att ha pappersskärar-kompisen när man ska klippa miljarders små lappar...

   


Solen!

Det är lite jobbigt oftast att vi syr fast tossfodret för hand, men ibland är det fantastiskt skönt. Idag kunde vi sitta i solen och sy medan Ellen sprang omkring och lekte.

Snart kommer tossorna även att finnas i Japan!

Det är tjatigt, men just nu är det som sagt bara tossor och vantar i produktion här. 200 st är på schemat just nu och några byxor och tröjor att varva med som tur är.

Diodlampa

Idag anlände vår första Diodlampa! Den är på 2,5 w och ger vad en motsvarande konventionell 25-30w:s lampa ger. Jättefint ljus!

 

Och vi sysslar med...Tokigt många tossor och vantar skall sys framöver.

Christianiacykel

Vi har länge tänkt skaffa en Christianiacykel, men då vi bor uppe på ett berg har det dröjt. Men nu ska den snart beställas!

Förhoppningsvis får vi se ett bilfritt Stockholm en vacker dag och då är lådcyklar en perfekt ersättning för varutransporter/barntransport. Om man dessutom lägger till en hjälpande elmotor så är backarna inga problem!

Här är en bild på en Christianiacykel från 1984. (samma år som både Hanna och jag föddes).


/Jeppe

Tossor tossor tossor!

Tossor är poppis! Ska kanske rita en modell för lite större barn också. Ellen får nog testa en ny modell, men då kommer hon fara runt på dagis som Bambi på isen. Måste först leta upp något miljövänligt halkskyddsaktigt. Ekologisk plastad frotté växer nog inte på träd...

BonkeliMini i Östersund

Och glöm inte att kika in på Durabel Designs sida, jättefin!

Underbart fina bilar i återanvänt material och så är de rättvisemärkta:


Muddgirlanger som så småningom blir till tossor...

Vi som trodde att vi skulle få en massa tid när Ellen började på dagis, istället blev vi attackerade av onda dagisbaciller och Hanna har legat sjuk i en vecka. Men under en minisemester i Köpenhamn under helgen fick vi i alla fall chansen att vila upp oss lite.

Katter som slappar på soffan...


... men numera bor de i Eskilstuna!

RSS 2.0