Arbetsskada och finbesök

Vi har finbesök i Stockholm Greenpeace-isbrytaren Arctic Sunrise ligger vid Slussen. Såhär säger Greenpeace: "Arctic Sunrise är det av våra skepp som varit mest aktivt på norra halvklotet det senaste året. Under sommaren och hösten fungerade fartyget som hem och forskarstation när Greenpeace tillsammans med en grupp oberoende forskare genomförde en expedition till Grönland och Arktis för att undersöka hur Arktis smälter som en följd av klimatförändringarna."

Video från expedtionen

 

Vill man ge en Greenpeace-gåva i julklapp kan man kika in här. Det går dessutom bra att besöka fartyget i helgen mellan 11 och 17.

Arbetsskadan upptäcktes idag strax före lunch och jag(Hanna) hade äntligen tagit mig till Kungsholmen för att ordna ett nytt pass. Vi gifte oss för över ett år sedan och jag lade till Larsen, men har inte fixat ett nytt pass eller id-kort ännu. Hur som helst ska man numera lämna fingeravtryck till passet - men jag har inga! Hemligt värre! Inga tydliga i alla fall pga allt handarbete! Efter mååånga försöka så visade det sig att ringfingrarna blev godkända, men pekfingrar och långfingrar är nedslitna. Oj oj oj, tänk att man kan bli hemlig av att sy :) /Hanna och Jeppe


Otippat!

Helt otippat dök ett par Vanten Vinka upp i tidningen Sofies mode som en av "24 drömklappar". Skojigt! Tyvärr står det att det är tumvantar trots att de är så tumlösa som det bara kan bli, men det stämmer fint att de kostar 175:- och finns bl.a på DesignTorget!
Annars är det mycket jul och lucia här! Dockan Julie och Draken Pikka tränar på tipptapp-sånger och stämnngen är på topp! /Hanna
BonkeliMini - ekologiska barnkläder - hemsida och webshop

Cradle to Cradle i tidningen Fokus

Här kommer några läs och utställningstips!
En "lång" artikel om C2C i tidningen Fokus!
http://www.fokus.se/2009/11/en-varld-utan-skrap/

Massivträ-systemet Holz100 blev C2C-certifierat (guld) för ett par månader sedan! I somras tänkte jag mig att Bonkeli-fabriken definitivt ska byggas i massivträ och certifieringen kom som en stor bonus! Sedumtak och solceller+solvärme till det så börjar det likna något! Är nästan som att bygga med klossar, någon som har en tomt i närheten av Torö?
Foto: Thoma Holz GmbH
http://www.thoma.at/html/english/index1.html
http://www.thoma.at/html/deutsch/sprachenpdf/deutsch.pdf

Andrea Hvistendahls utställning No Waste cooking pågår veckan ut på Studio 44 vid tjärhovsplan:

”No Waste Cooking” är en pågående process där byggmaterialet ”blivande sopor” inhämtas regelbundet till gallerirummet och tillagas, och som alla kök inbjuder det även till att vara en plats för möten. Fullt ätbar och fräsch mat som inte längre går att säljas i butik tillagas på plats i galleriet till läckra matträtter och serveras till besökarna. Även förpackningsmaterialet kommer att användas i tillverkningen av konstobjekt under utställningens gång."

Nya ekologiska återförsäljare!

Vi har fått nya ekologiska återförsäljare! Eko-pionjären Johanna Hofring och hennes Ekovaruhuset i Gamla stan har fått besök av ett gäng FairTrade-vantar och tossor är på ingång.  Dessutom har Ekologiska Små öppnat sin ekologiska webshop där bl a bovar, jeans och tossor har flyttat in för inte så länge sedan!
/Jeppe
EkovaruhusetOch två nya butiker i Oslo, Norge väntar leverans:

DesignTorget Byporten Shopping
DesignTorget House of Oslo

DesignTorget

BonkeliMini - ekologiska barnkläder - hemsida och webshop

Rädda grisarna!

Vi skrev tidigare om "the Meatrix"-filmerna, de känns desvärre högaktuella http://ekotank.blogspot.com/2009/11/skandalen-om-den-svenska-modellen-for.html
Någon som blev sugen på att bli vegetarian? Jag blir i varje fall inte sugen på att börja äta kött igen... /Jeppe

http://www.themeatrix.com/

BonkeliMini-jul hos Ecoloco och Vi Föräldrar!


Här kommer ett inlägg som går i rött, vitt och glitter! BonkeliMini finns nu hos Ecoloco med stjärnmössor och tomteluvor.
Och i senaste numret av Vi Föräldrar fanns vår ekologiska stjärnmöss med och sedan dess har det blivit extra många stjärnmössbeställningar. Det verkar som om många har saknat en mjuk strut. Trevligt!
Bilder nedan från tidningen Vi föräldrar
BonkeliMini - ekologiska barnkläder - hemsida och webshop

Men titta så fint!

Och det är ju såklart Family Affair som plåtat dockor i hättor!

Nu ska vi återgå till vantarna vinka - hej hej!

BonkeliMini - ekologiska barnkläder - hemsida och webshop

BonkeliMini hos Family Affair i Beligien

Family Affair Store
Bovar och Pandor har anlänt Belgien!


Lådcykel på äventyr på Historiska museet!

Det är inte varje dag lådcykeln ställs ut på museum... Vi är dessutom i gott sällskap. Kom förbi i morgon så bjuder vi på ekorrens godis! /Jeppe

BonkeliMini intar Historiska museet!

ttp://www.historiska.se/upload/Folder2.pdf
Vill man se en större karta kika in här!
Imorgon är det dags för Ekomarknad på Historiska museet och idag gick ett lass iväg med lådcykeln. Nu står ett BonkeliMini-bord och cykeln ensamma kvar i mörkret, men imorgon blir det andra bullar!
11-17 lördag och söndag! /Hanna

Hipp hipp hurra!

Det är inte varje dag en liten drake flyttar in hos oss, men inte heller varje dag som vår finaste Mikkel fyller år!
Glöm nu inte bort att kika förbi ekomarknaden (R)EKO på Historiska Museet i Stockholm i helgen. 11-17 lördag och söndag. Vi är gott sällskap, till exempelvis kommer de här och de här! Hoppas vi ses där! /Hanna och Jeppe
REKO-logga1

Ekologisk jul och lucia - julklappstips!

Ekologisk mantel i härlig röd velour, svarta kantband och en stor grön knapp med ögla. En perfekt julklapp till alla barn från 2 år och några år uppåt och den hittar nu här!
Vi sydde några till Ellens förskola förra året och de är riktigt poppis. Det gulligaste är att alla barnen har mantlarna framåt på magen som jättehaklappar! Men det klart, annars så ser man de inte :)
Här ovan kan ni se hur vi tränar vi inför julens pepparkaksbak! Man måste få ut så många kakor som möjligt på den utkavlade degen och i det här fallet gäller det stjärnor och guldtyget till stjärnmössor. Särskillt viktigt är det eftersom guldtyget har tagits bort hos tillverkaren/leverantören... Vi får ordna med en annan lösning till nästa år.

Vi samlat på oss en hel del med ekologiska maskeradkläder, bland annat Hättan Mjau, Trollbyxa och stjärnmössa och vi ska få upp så många som möjligt i vår webshop.

Nu drar det snart ihop sig till Historiska Museets Ekomarkad och om ni vill hälsa på oss och kanske köpa en tomteluva så finns vi där nästa helg! /Hanna

BonkeliMini - ekologiska barnkläder - hemsida och webshop

Julig kärlek!

Juliga och kärleksfulla tossor och byxor!
Nu ska jag klippa stjärnor till alla blivande stjärnbarn! Trevlig helg till er alla! /Hanna

Blommiga sjalar och ledsen nalle


En liten bit underbart mjukt tyg har blivit till 8 st sjalar med ekologiskt ljusgröntkant band. Skitfin!

Sjal av återanvänt tyg, ekologiskt GOTS-certifierat kantband 100% bomull.

Ekologiska sjalar och hättor

Innan den riktiga kylan kom till Stockholm kunde man mysa i stickat och jeans. Jeppe har stickat fantastiskt fina sjalar i ekologisk ull. Från början fick jag en sjal (i samma färg som Ellens) men sen har de bara blivit fler och fler och nu har vi tagit hem ekologist garn i flera fina olika färger. Otroligt varm och gosig och finns som en vuxenvariant och en lite mindre som passar barn. Vi funderar på att lägga upp några i vår webshop.
Mikkels tröja har mormor stickat och Ellens tröja här nedan har farmor stickat och båda i samma typ av ekologiska yllegarn. Och som ni ser är tyget "Medaljong" väldigt snyggt som hätta också!  /H

Tossan Vicka - Ekologisk FairTrade - Randig på längden och på tvären!

Tossan Vicka - FairTrade Randig

RSS 2.0