Foder som fluffig nysnö!

Vi hoppas på en vinter med snö och blå himmel så att det matchar de senaste varianterna av våra ekologiska tossor, vantar och hättor. Och mm vi ska fortsätta med vinterlika beskrivningar så kan jag berätta att det härliga varma ekologiska teddyfodret är mjukt och gosigt som fluffig nysnö! Lite varmare bara ;)
BonkeliMini - ekologiska barnkläder - hemsida och webshop

Klimatsmart nisse!

Tomten vill förstås att det ska bli snö även nästa år. Inte vill vi gå klädda i linne i juletid i framtiden va? Därför köper tomtefamiljen ekologiska tomteluvor, tillverkade med hjälp av symaskiner drivna av vindkraft och levererade med cykel!


Brittiska regeringens klimatpropaganda:

Blir ni nedtryckta och handlingsförlamade eller uppryckta och inspirerade? Visa inte denna för era barn...

Vantar och tossor - vad annars!?

Det verkar som om personalen på DesignTorget-butikerna här i Sverige äter tossor och surplar vantar under fikapauserna! :) Vi jobbar på som bara den just nu, men maskinerna stretar emot och verkar ha en dålig vecka. /H
BonkeliMini - ekologiska barnkläder - hemsida och webshop

Bovar till Belgien!

Hejdå Sverige!
Vår äldsta overlock fick sig en vilodag igår och var på service och går nu som en dans igen! Nu ska vi sy klart de sista Bovarna och sen flyttar de hemifrån tillsammans med Rödrandisar, hättor och vantar. Men de hamnar i riktigt  goda händer! /Hanna

Möbler till vår butik

Stötte på dessa finfina möbler när Johan Berhin tipsade om Green Furniture Award i Cradle to Cradle Sveriges facebookgrupp. När vi öppnar BonkeliTown-butik på 2000 kvm så har definitivt dessa möbler en plats!
Bordet ovan och bokhyllan nedan är en favorit och kan helt klart få flytta in hos oss när vi får lite mer plats. Även bänken kan man få i svartbetsad ask... Svart tycker vi om. Jag gillar deras idé att plantera ett träd för varje trämöbel som de säljer och dessutom i egen regi till framtida möbelproduktion.

"Green Furniture Sweden har sina rötter i Berhin Studios, startat av designern Johan Berhin 2005. Green Furniture Sweden är Berhin Studios möbelkollektion."
/Jeppe
‘Twin C’ dining table, tinted ash/tinted ash (photo Yvonne Rambring)
’One C’ chair, black-tinted Ash (photo Yvonne Rambring)
One C’ chair, Green Green (photo Yvonne Rambring)
‘Fiction’ Bookshelf (photo Yvonne Rambring)
’Multi C’ bench, 32 pcs (photo Yvonne Rambring)

De där Pillorna...

De där Pillorna är ena riktiga slappisar...

Ekologiska Katten Blenda - Barnvagnshänge

Katten Blenda
Här har vi Katten Blenda i grönt och rött ekologiskt yllegarn och ansiktet är av ekologiskt bomullsgarn. Vi har tidigare använt duschdraperiringar (bra hänga-gubbe-ord) men har slutat köpa dessa eftersom de inte håller i kyla så bra. De sista vi har i lager får användas till något annat helt enkelt. Nu när vintern och minusgrader kommer, är vi lite rädda att de kan gå sönder och det vore så tråkigt. Dessa ringar är ju inte gjorda för utomhusbruk, så för att vara på den säkra sidan gör vi nu en förbättring och byter ut till små smidiga metallklämmor!
Trevlig kväll! /Hanna och Jeppe

Titta!


En av våra återförsäljare - Titta - har öppnat webshop. Jättefin!

Bajspåsar...

Eller majspåsar rättare sagt! Komposterbara "plastpåsar", en blöjpåse och en hundpåse. Bilden på hunden är fantastisk! Tänk att hundbajspåsar kan vara roligt!
När vi skickar varor återanvänder vi ibland påsar som vi i sin tur fått från leverantörer annars använder vi de större komposterbara påsarna. Påsarna finns bland annat att köpa hos jordklok.se, som för övrigt har valt ett snyggt namn på sin butik.
Man vill ju inte bidra till plastkontinenten i Stilla havet...

En ekologisk lucia i år!

För den som tycker att det kliar lite för mycket med glitter i håret eller känner sig lite för varmt för mössa föreslår vi lucia-stjärnbandet! Bandet är gjort av vårt muddtyg - 93% ekologisk bomull och 7% lycra och glittriga stjärnor. Väldigt töjbar! Och inte behöver det vara den 13 december heller, man kan kalasa ändå! Bandet dyker upp i vår webshop snart. Annars finns ju såklart stjärnmössan i ekologisk velour. Man kan ha den som den är, eller stoppa i något (en t-shirt t ex) så blir den som en strut! Och det bästa är att både band och mössa kan användas i många år.
BonkeliMini - ekologiska barnkläder - hemsida och webshop

Spill blev till en Pilla!

Det här är Pilla!
Dessa spillbitar... Det går liksom inte att slänga dem och ibland får de liv. Inte helt på egen hand tack och lov. Det vore lite läskigt om vi en morgon vaknade och hela hemmet var fullt av små Pillor som studsade runt på tossorna...
Pillorna är unika varelser, kostar 125:- och dyker upp lite då och då i vår webshop. Ekologisk bomull i ben, armar och ansikte och återanvänt tyg till kroppen och stoppad med ull.
BonkeliMini - ekologiska barnkläder - hemsida och webshop

Tossor och vantar - Ekologiska och FairTrade!

http://se.fairtradechallenge.org/
http://www.rattvisemarkt.se
Vi antog utmaningen idag och pepparkaks-fikade idag med ekologiskt och rättvisemärkt kaffe idag. Inte tackar man nej till fika inte!
Och så kan vi berätta den trevlig nyheten att alldeles snart kommer vi att ha FairTrade-tyger istället för återanvända tyger i några varianter av vantar och tossor. Och självklart är tygerna även ekologiska! Här nedan är ett av tygerna, frågan är bara vilket håll ränderna ska vara? Nå, vilken är finast!?
/Hanna och Jeppe
BonkeliMini - ekologiska barnkläder - hemsida och webshop

BonkeliMini på ekomarknad på Historiska museet 14-15 november

Historiska museet

Helgen den 14–15 november är det premiär för (R)EKO – en ekomarknad på Historiska museet. Här presenteras några av de senaste ekologiska produkterna och klimatsmarta lösningarna. Det handlar om mat, mode, inredning, energi och teknik med ekologisk inriktning. Handla ekologiska, KRAV- och närproducerade varor, lyssna på inspirerande föreläsningar, få råd och tips från experter. Teaterföreställning, barnverkstad, visningar och mycket mer.
REKO-logga1
Vi är där och ni är väldigt välkomna om ni har vägarna förbi Stockholm!
/Hanna och Jeppe

Vi är BonkeliMini!

Nu är den klar! Fantastiska Jan Johannessen har producerat detta konststycke om oss. /Hanna och Jeppe

Vimplar eller underbyxor?

Man skulle kunna tro det var festliga underbyxor som hängde på tork eller vimplar kanske men näää...
...det var ju några ärmar till Tunikan Kalasfin!
BonkeliMini - ekologiska barnkläder - hemsida och webshop

BonkeliMini mot Belgien och Mjauuu-vantar till Göteborg!

Kattvantar var poppis så här kommer fler! Nu ska ett paket packas till Durabel Design och även Harmoni Barn ska få sig en laddning vinterpryttlar snart! Dessvärre är det brist på BonkeliMini-lappar igen, så det blir till att beställa ännu fler lappar nästa gång. Men egentligen vill vi ha ekologiska lappar, men inget nytt på den fronten tyvärr.
Och tänk vad roligt - BonkeliMini når snart Belgien! Nu finns vi i 8 länder, hurra vad roligt! /Hanna och Jeppe

BonkeliMini - ekologiska barnkläder - hemsida och webshop


Nyfiken

Ibland blir man så rackars nyfiken på vem som kommer att få ha på sig våra kläder. Extra nyfiken blev jag av de här kläderna i den här beställning här ovan...  /H

Ekologiska strumpor för bebisar och barn!

Vi har tagit hem ekologiska strumpor från Living Crafts. 100% ekologisk bomull och kompletterar våra BonkeliMini-plagg perfekt! Bäst tycker vi om knästrumporna, men de är tyvärr en utgående modell så det finns få kvar. Perfekt nu på hösten med långa strumpor under byxorna så det inte blir någon glipa mellan strumpan och byxan. Finns i varierande storlekar mellan 17/18 - 25/26 beroende på modell/färg. Trevlig helg! /Hanna och Jeppe
BonkeliMini - ekologiska barnkläder - hemsida och webshop

Kassortering

Kassortering - alltså sortering i kassar! Just nu är det tack vare goodstore-kassarna kaoset inte bryter ut. Vi har egentligen en minimal arbetsyta för det här företaget, men det funkar om man sorterar varje beställning/order i högar eller påsar. Alldeleles strax ska en påse med byxor förflyttas till UNI. Det kallas närproducerat när man har 5 min promenadväg till butik va? ;) Dessutom kan man passera goodstore och fuskstarta helgen genom att handla världens godaste lördagsgodis (och fler påsar). Jag blir så otroligt sugen på att ha en egen butik när jag är där... /H

Inga kalla fingrar

Nu har vi som sagt det varmaste och gosigaste fodret man kan tänka sig i våra vantar. De är nästan så fina att man skulle kunna använda det lurviga fodret som yttertyg. Men vi vet inte om vi vågar, tyget är ju lite busigt av sig... Vantarna finns sedan en tid tillbaka tillsammans med tossorna på DesignTorget. /H

BonkeliMini - ekologiska barnkläder - hemsida och webshop

Gamla lejon och ekologiska drakar

Det finns några second hand-butiker vi brukar besöka i Köpenhamn, men det brukar vara snålt med tyger. Sist vi var där fann vi dock en stooor bit lejongul plysch i form av en tjock och fin gammal gardin. Det tog upp ungefär halva platsen i ryggsäcken på vägen hemma, men väl värt besväret. Tjocka och varma lejonbyxor till Ellen blev det som glatt spatserade mot dagis i höstssolen imorse. Och igår fick vi besök av en ekologisk drake som ska flytta in hos oss, men än så länge får den bo i en hemlig låda. /H

BonkeliMini - ekologiska barnkläder - hemsida och webshop

En tur förbi solenBody i 100% ekologisk bomull och applikation av återanvänt bomullstyg.

Det bev så fint mot det ljusblåa tyget. Det ser nästan ut som om duvan precis passerar solen på den blåa himlen! /H

BonkeliMini - ekologiska barnkläder - hemsida och webshop

Snygga toaletter och bussar på vattenTitta här vad fint! Köpenhamn vet minsann hur det ska vara! Här ovan ser ni en offentlig toalett mitt i centrala Köpenhamn.  Och så kan man ta sig en tur på vattnet med en havnebus. Det är bara att använda sitt busskort/klippkort och så kan man ta med sig cykeln. Vi tog båtbussen till Christiania och kikade bland annat på smedjan där Christianiacyklarna byggdes från början. Så vitt vi vet byggs de numera på Bornholm.Det har varit på gång med sjöbussar (biogas) i Stockholm, men det blev inget av det. Vi hoppas på nya tag snart! Nu ska vi sy vidare! /Hanna och Jeppe

24 meter tyg i 20 km på elcykel
Som ni ser så blev det en elcykel ifrån Zetcity och den fungerar utmärkt efter en månads inkörning och justering! Idag åkte jag på äventyr till vår favoritgrossist och kom hem med 24 meter ekologisk teddy efter en sådär 20 km lång cykeltur i höstsolen... Nu gör vi alla (99%) leveranser till butikerna i Stockholm med elcykel eller lådcykel! Elcykeln gör det möjligt att cykla långt och snabbt och dessutom i förkylningstider utan att trilla pinn. När man inte blir genomsvettig under regnkläderna så är det rena nöjet att cykla med fullt regnställ dessutom, vad ska man med bil i stan till då? /Jeppe

Tillägg: Som sagt så använder vi nu teddy i GOTS-certifierad ekologisk bomull som foder i vantar, tossor och vinterhättor. Lite varmare lite skönare...


BonkeliMini - ekologiska barnkläder - hemsida och webshop

BonkeliMini mot USA!

Nu är det klart - BonkeliMini kommer snart att finnas i USA och det känns väldigt roligt! Vi hade lite problem med vår försäkring som inte gäller i USA, men nu är det löst. VYSSAN LULL heter butiken och det är dessa varianter av vinterhättor och vantar här nedan som kommer att finnas där!

Här arbetas det annars väldans flitigt men snart kan vi uppdatera med fler roliga nyheter här! Fortsatt trevlig söndag! /Hanna och Jeppe

 

BonkeliMini - ekologiska barnkläder - hemsida och webshop

RSS 2.0