Snyggkål

Rödkål är ett väldigt snyggt påhitt. Och gott.
Nu säger vi hej till helgen!

Hättpremiär!

Sommarhättan gjorde entré sent i år, inte förrän idag var det dags! Än är det snö och is kvar, men när temperaturen är över 7 grader går det an! Varsin sprillans Bonkeli-hätta och fina jackor från UNI.

En skiva ost och en plocklåda...

...och vips har man en nyckelpigematta! 2,5m x 2,5m, ekologisk såklart och imorgon flyttar den in hos Ellens förskola!

Ett steg fram och två tillbaka

Idag är det snö och sjuka, men tills imorgon satsar vi på snabbt tillfrisknande och sol! Medan vi väntar tittar vi på bandyfinal, håller tummarna för Bajen och presenterar dagens hatt!
Uppdatering:
Oj oj oj! Hammarby vann ett SM-guld och det firar vi med en hatt! Grön och vit med rosa små bandybollar på. /Hanna

Skräckis

18 st monsternyckelpigor har intagit vårt hem. Fortsättning följer...

Dagens hatt

Lördagshatten är en prickig kalashatt!

Hattklädd Bonkeli-unge!

Bonkeli-barnet den yngre är även han snygg i solhatt! Han har dock ingen aning om vad sommar innebär, men jag slår vad om att han inte kommer att bli besviken på den enorma sandlåda som erbjuds! /Hanna

Hattor och hättar

Grönblommig solhatt av återanvänt tyg och ekologiskt (GOTS) bomullskantband.
Ekologisk hätta, tyg i 100% ekologisk (GOTS) FairTrade-bomull och band i elastiska bomullsband i 100% ekologisk (GOTS) bomull.

Gul och blå

Förra året var vi och tittade på Slottssprinten live men i år följer jag den tyvärr på Svt Play i skrivande stund. Vi har laddat under dagen med blåa och gula bodysar med duvor och lamm!
Och precis som för ett år sedan kan man lyssna på Hanna och Ström i P2 ikväll! /Hanna

Mera och flera

Idag drömmer vi om att kisa mot solen och solljus i överflöd. Nu när man har fått försmak av vad som kommer vill man bara ha mer. Det kommer, vi är lite otåliga bara. Bäst att sy vidare, fler solhattar väntar.

Annat spännande är att vi funnit ljuvliga ekologiska sommartyger. Det kommer allt fler mönstrade/tryckta ekologiska tyger, men ofta är endast tyget ekologiskt och trycket helt vanligt och kan innehålla en del otrevligheter. De få tryckta tyger vi har och som vi hittat nu är mönstrade och GOTS-certifierade. Bra! Men som vanligt kan det bli ännu bättre och vi väntar spänt på Vagga till Vagga/Cradle to Cradle-certifierade tryck så vi kan kompostera hela kalaset alternativt låta det gå tillbaka i en teknisk cykel... /Hanna och Jeppe

Vårmössan Skilla och solhattar!

Om man vill leka vårblomma i solen föreslår vi att man klär sig i den färgglada mössan Skilla och den hittar man här! Och kanske matcha med ett par ekologiska FairTrade-tossor! Snart hoppas vi på att gräsplättarna är fulla med alldeles riktiga skillor.
Vill man vara lite djärv kan man införskaffa en solhatt redan nu!

Ekokul och Hello Beluga

Nu får vår favorit-leksaks-eko-butik Ekokul besök av Bonkeli-Pillor. Jättekul tycker vi!
Och så åker ett lass tossor, vantar och hättor i olika varianter ännu längre söderut till Storhertigdömet Luxemburg! Trevlig resa!

Liten vårblomma!

Mikkel blev som sagt kallad "liten vårblomma" här om dagen av en äldre herre. Det var så fint sagt! Och jag är helnöjd med att ha enfärgade basplagg och fina färgglada accessoarer till. Det är så jag alltid har klätt mig och det har smittat av sig även när jag klär barnen.
Vill man köpa den sista svarta blommiga sjalen (liknande den som Mikkel har på bilden) får man ta sig till rekofabriken! /Hanna

BonkeliMini i Gamla stan

På Västerlånggatan 63 i Stockholm har Bonkeli-plagg fått äran att flytta in i den anrika butiken E.Torndahl!  http://www.etorndahl.se/


Vi flyttar till Trikåfabriken!

Bonkeli har blivit stor och flyttar hemifrån, så nu kommer vi till stor del hålla till på Trikåfabriken! Här om dagen tog vi färjan Lisen över kanalen och kikade lite. Otroligt fin lokal och trevliga människor!
Foto: Johan Rutherhagen Trikåfabriken
Våren börjar nu smyga sig fram bakom snövallarna i Stockholm. Solen skiner, himlen är underbart blå, fåglarna kvittrar och Mikkel blev kallad "liten vårblomma" av en äldre herre när vi var ute på promenad! /Hanna

Nedräkning

Kom igen våren - om en månad vill vi ha äppelfika i parken!

RSS 2.0