Lådcyklar i Köpenhamn och ett hemmabygge i Stockholm

  Vi passade på att fota lite lådcyklar när vi var i Köpenhamn förra veckan. I Köpenhamn har lådcyklar (el cargobikes) blivit så vanliga att de ganska breda cykelbanorna börjar bli trånga. Det har de löst med en extra "snabbfil" som här på Nörrebrogade och förhoppningsvis blir det fler. "Det visar sig att bland hushåll med två barn så har vart fjärde en lådcykel eller en cykelvagn. 22% säger att lådcykeln ersatt en bil medan 24% har lådcykeln som komplement till bilen." Med hjälp av elcyklar och lådcyklar med elmotorer borde det gå att nå något liknande i de flesta städerna!

 Lådcyklarna på bilden, John Loco, Nihola, Winther, Bakfiets, Bellabike, ett par Christianiabikes, ett hemmabygge som jag stötte på utanför Stockholm och slutligen Mikkel i bilbarnstol i vår Christianiacykel i trädgården... /Jeppe

         



Kommentarer
Postat av: Vilda

Ashäftigt ju! Sån ska vi ha! Köper man de i danmark? KRamar!!!

2009-08-07 @ 23:54:55
URL: http://kivikslillaraa.blogspot.com
Postat av: Hanna

I Malmö tex kan ni köpa en Christiania-cykel! Kram!

2009-08-08 @ 14:21:14
URL: http://bonkelimini.blogg.se/
Postat av: Sara

Jag vill bara ha en vanlig cykelkärra. Fast här i Amerikat verkar de flesta använda dem som vanliga barnvagnar bara.

2009-08-08 @ 14:58:20
Postat av: Hanna

Men är det inte lite läskigt att ha barnen bakom sig? Man kan ju inte vända sig om och kika hela tiden?

2009-08-08 @ 15:04:09
URL: http://bonkelimini.blogg.se/
Postat av: Sarah

Cykelkärror är toppen, satt i en hela min barndom. Det var lite mysigt att sitta där bak. Det var bara bra att päronen inte kunde se vad man pysslade med hela tiden. Kanske just därför man ska ha en lådcykel istället :)

2009-08-09 @ 20:36:17
URL: http://www.mrslucky.blogspot.com
Postat av: Jeppe

Sarah: Haha, ja det låter mysigt och säkrare än att sitta precis bakom på pakethållaren som de flesta i Sverige gör. Eller står på som man gör i Holland ;) http://www.cyklisten.net/holland1/index.html .



Jag gillar nog alla typer av lådcyklar, cykelvagnar, trikes, quadricycle och vad de nu kallas. Här en blogg om transportcyklar av olika slag.

http://onelessvan.blogspot.com/



Sara: Åk till Portland och hälsa på min Sara... http://bikeportland.org/

/Jeppe

2009-08-10 @ 19:23:29
URL: http://www.bonkelidesign.se
Postat av: Loa

Åååh så bra att fästa lillens bilstol på cykeln. Jag vill också kunna cykla med alla tre på vår Christianacykel men har inte riktigt hittat en bra konstruktion för bilstolen (minstingen är bara tre månader så han behöver sitta i stolen). Hur satte ni fast den?

Tjingeling

2009-08-12 @ 17:54:48
URL: http://www.ecolocobloggen.blogspot.com
Postat av: Jeppe

Loa: Tittar du lite närmare på bilden så ser du att vi satt spännremmar på vardera sida som går ner och runt ett beslag på utsidan. Babyskyddet är dessutom så pass långt att det kläms fast på längden och får extra stabilitet med följden att medpassagerare har det lite trångt för benen. Det brukar lösas med barfotamys...

2009-08-13 @ 18:09:12
URL: http://www.bonkelidesign.se
Postat av: Simon

jag läst all detta tidigt och ni verkar positiva om lådcyklar(från Holland). så jag ska sälja de i Stockholm mycket snart. ifal ni vill köpa/prova kommer det att vara enkelt. lite billigare än att köpa de från Danmark. maila gärna till : [email protected] för mera info om produkt/hemsidan

Hälsningar

2009-09-11 @ 07:06:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0