Eko-ullgarn

image225
Framför en väldigt konstig men rolig film fick katter och ugglor ben (inga uggleben) och öglor för upphängning! De har fått ligga kvar i påsen sedan Köpenhamn-hemresan men nu fick de äntligen komma fram. Katter och ugglor är ju nattdjur så de får väl partaja i vagnen i hallen så ska vi gå och lägga oss. Imorgon kommer Ellens två kusiner halv åtta! Godnatt!

Mera Japan

image215

Alldeles nyss satt vi och sydde dessa och nu är de i Japan!

Jag tror nog att jag gillar jordgubbarna bäst.

Tossor tossor tossor...

Igår morse kunde vi äntligen skicka iväg alla tossor till Rackamaja! 20 par eko-tossor med återanvänt yttertyg och fodrad med ekologisk gooosig eko-flanell! Vi har tokigt mycket att göra, dessvärre har vi blivit småsjuka... Det tråkigaste är nog i alla fall jag ännu inte har fått träffa min kompis bebis. En Dorian som närmar sig två veckor och som jag så gärna vill gosa lite med, men det känns ju inte så bra när man är sjuk.
image212

Mellan butiksbeställningarna fick vi en trevlig liten beställning på hemsidan - en ekologisk tröja och den finaste vårjackan! Jösses vad vi har letat efter jackmönstret och det svart/vita tyget och så låg det nästan mitt framför näsan. Maria på Chickenpox som väntat på fler sådana jackor har väntat på tok för länge, men snart kommer de!Det är roligt med småbeställningar när man har 50 par tossor och femtioelva byxor och tröjor på "att göra-listorna"... Jag älskar den där jackan, om tyget räcker ska Ellen få en!

Våren!?

Hoppas att det har varit lika fint hos er som oss idag! Vi har haft en mysdag i solen och om jag inte visste att det var februari skulle jag tro att det var vår på riktigt. Men det kanske är såhär det skall vara framöver..?


Min fina fina tröja har Jeppes mamma stickat och den fick jag i födelsedagspresent, Ellens fina tröja har min mamma stickat av ekologiskt ullgarn. Ellens snygga mössa har Annika på Rackamaja gjort!

Snart kommer förresten Sixten, Sune och Spencer i ny eko-variant! Bilder kommer snart!

Nu ska vi äta middag och sedan ska vi - sy!

Ha det bra! /Hanna

Japansk blogg!

Kläderna har kommit fram till Japan och finns delvis upplagda på Sauleco.  Det är roligt när man kan hitta BonkeliMini-kläder på en japansk blogg! Titta här!

Under!

Under har öppnat igen och en massa ekologiska byxor har fått flytta in i den nyrenoverade butiken! Nu håller vi som bäst på att sy klart kläderna som ska till Uni Linköping. Den butiken öppnar 26 februari.

Hemma!


Nu är vi hemma igen efter ett par underbara dagar i Köpenhamn och ute på landet. I väntan på storleverans av tyger ska vi beta av några beställningar, sedan är det bara att sätta igång!

Öko-Tex 100 är inte en ekologisk märkning!
Som vi skrivit tidigare i höstas: "Öko-Tex 100 är inte en ekologisk märkning utan talar om att nivån av miljö- och hälsoskadliga ämnen i textilprodukten understiger vissa gränsvärden". Det sker altså ingen kontroll av odling eller dyl utan det sker på tygprov i laboratorier i slutprodukten. En del butiker marknadsför Öko-Tex-märkta plagg som ekologiska vilket är felaktigt och vilseledande.

Äppeltjuven!


Hurra! Äntligen kom det svart/vita tyget och det är helt underbart! Otrolig kvalité och lätt att arbeta med, här skall sys massa kläder!

Klart!


Här är det sista i beställningen, 14 par hängselbyxor!

Fler löv

En röd/gul blev det också med gult blad (syns knappt)! Det blev ingen vidare bild, men jag är så trött (med all rätt) och det är ursäkten. Det här är ett annat tyg än det riktiga ekologiska som skall användas. Det här nedan är ett ÖkoTex-märkt tyg, precis som mudden, men jag ville prova eftersom det är samma färg på tygen. Den röda trikån kommer så småningom, men först hoppas jag att det där randiga ska dyka upp...

image196

Nu ska jag sova! God natt!

LövetDen svarta varianten fick FoxFibre-mudd. Provplaggen här är i 50/56 och så pluttigt söta!

Uppdatering!


Hej!

Nu är vår butik uppdaterad med fina ekoplagg!

image190

Idag är Spencer här igen. Tyvärr hade vi inte tid att fota Ellen och Spencer i våra kläder eftersom jag och Spencer somnade på förmiddagen och sov i 2,5 timmar... Så går det när man sitter uppe och jobbar på nätterna!

Och inte kom det svartvita tyget idag heller, får pyssla med annat i helgen.

RSS 2.0