Preview för 2009

Hemkommen från "Preview Fabrics & Accessories" och inte så mycket klokare. Skulle behöva jobba i 100-kilo-tyg-klassen för att komma någon vart. Jag letar vidare... Att det dessutom handlar om tyger till vår/sommar 2009 känns lite avlägset.

Nu ska jag fota de nya plaggen och hiva upp dem i butiken. /Jeppe

Ekologisk velour och trikå

Igår kväll sydde vi lite prov av ekotygerna. Tyget är helt fantastiskt, det är så otroligt mjukt och passar prfekt för små bebisar. Tröjan och byxorna till höger är i trikå och de till vänster är i velour. vi ska prova en svart/ljusbrun uppsättning också - när hängselbyxorna är klara...

Vår konstnärliga ledare och lika modell synar även sömmarna när hon har tid. Hon fick ett par nya manchesterbyxor - manchester är nästan det bästa vi vet.

Och vi väntar fortfarande med spänning på det s/v-randiga ekotyget...

Tokyo

Kjolar och byxor ligger sedan länge i kartongen som förhoppningsvis skickas imorgon tillsammans med hängselbyxorna.

Ellen sover  middag, Jeppe är på tygmässa och letar mera eko-tyger och jag och jag ska klippa de sista hängselbyxorna så han kan sy dem när han kommer hem. Det ska bli flera sånna här i olika varianter:


Återanvänt bomullstyg i överdelen, ekologiskt / återanvänt linnetyg  nederdelen och fodrade med ekologisk trikå.

Tossor till Chickenpox och diskFinaste fleecefodrade tossorna i stl. 0-6mån och 6-12 mån, återanvänt bomullstyg och ÖkoTex-muddar. Nu finns de här!

Jeppe och Ellen gick iväg till Maria med alla vantarna och jag skulle egentligen klura på ett hängselbyxa-mönster som jag ville ändra lite, men jag fastnade och tog tag i disken istället. Det är vanligtvis Jeppe som sköter disken, men han har skurit sig i handen så jag vikarierar. Man ser när det är jag som har diskat - är expert på att stapla i diskstället! Nu ska vi klippa och sy de där hängselbyxorna, tror jag har kommit på en bra grej.

Semla

Idag tjuvstartade vi och köpte semlor på vägen hem. Tyvärr var de inte lika goda som de såg ut, trots att de kom från ett riktigt bageri.

Vi gick även förbi Butik Under. De håller på att bygga om och jag är övertygad om att det kommer bli så fint. Vi ska ladda upp med massa nya kläder tills de öppnar igen. Deras sida är för övrigt fantastiskt fin!

En engelsk hemsida står på tur nu.

Mysig söndag


Idag var det fint väder och soligt hela dagen här hos oss. Vi var ute en sväng och testade en ny lekpark, gick och handlade på vår favoritaffär Goodstore. Den butiken är smått farlig för oss, vi vill handla allt... Det enda vi inte brukar handla där är frukt. Vi har Ekolådans fruktlåda hit varje torsdag och ibland grönsakslådan, förut hade vi Årstidernas fruktlåda och en gång fick vi båda två när någon hade glömt avbeställa. Det blev mycket ananas den veckan...


På eftermiddagen kom två kompisar förbi, de satt och filade på arbetsprover i vårt vardagsrum. Jag är inte speciellt bra på att teckna, så jag blir otroligt fascinerad av folk som är det. Alla kläder jag syr går direkt från huvudet till ett mönster och sedan ett plagg, aldrig som skisser.

Nu ska vi sy de sista vantarna som ska iväg på tisdag. Det är mycket som ska iväg den här veckan och jag hoppas verkligen att vi får det svart-/vitrandiga eko-trikån imorgon, jag är väldigt nyfiken.

Hobby-dagis


Det blev en hård dag igår. Det var fint väder på morgonen när Zoe och Spencer kom, så vi tänkte att vi skulle gå ut och leka på en gång. Efter sjutton timmar av grötätande, lite bilåkning och påklädning stod vi i utanför porten - med snöregn sprilande ner från himlen...

Spencer i vagnen, Ellen på ryggen och Zoe i handen. Det var lite kallt med roligt, dessutom var parken helt tom. Efter det gick vi hem och åt lunch, Vilda och Erik kom förbi och åt med oss. Sen skulle vi göra varm choklad till efterrätt, men burken ramlade ur skåpet och Zoe fick kakao i ögat... Efter den incidenten flöt dagen på ganska bra och klockan 18.00 var jag och Ellen ensamma hemma.

Idag blev det lite lugnare. Vi började lördagen med att hela familjen sov till elva. Jeppe har gjort illa foten när han hoppade in och jobbade som kock igår kväll och jag har ont i handen. Vi ligger tyvärr lite efter i med allt som skall sys.

Handbolls-EM och prislappar

Ikväll är det handbolls-EM som skanderar ur radion i arbetsrummet. Jag jobbar dubbelt så fort när jag har sportradion på (allra helst Hammarby i fotboll) så jag passar på att klippa prislappar som är ganska tråkigt och Jeppe klipper foder till vantar och tossor... Vi har ingen TV här hemma, det är radion som gäller.
Ellen gillar också sport - och att pilla i arbetsrummet, hon har altid fått vara med när vi syr. Det gick lite mer lugnt till när hon var yngre dock...


Imorgon har vi hobby-dagis här hemma. Ellens två kusiner blir levererade klockan 8 och sen är det fullt ös hela dagen. Det blir härligt!

Gott nytt år!


Det nya året har börjat bra och det roligaste är butiken i Japan! Titta in på sidan genom att trycka på bilden nedan. Eftersom japanska inte är min starkast sida, så fick vi använda oss av Altavistas Babel Fish för att få ett hum om vad som går att läsa om oss och våra alster...


Sauleco

Vi avslutade det gamla året lugnt och har börjat det nya i samma lugna tempo för att samla krafterna och framför allt inspiration. Ellen har precis fyllt ett år och går nästan själv - vilket betyder att det nu är svårt att få henne att fastna på bild när man ska fota kläder... Nu går jag runt och väntar på att min kompis ska få sin bebis så man kan få sy massa presenter.

Vantarna har utvecklas vidare till en liten söt tossa. Efter hundratals par vantar var det dags med något nytt och Maria önskade sig något man kunde ha på fötterna, så Chickenpox har paxat de 20 första paren!


Ha det bra! /Hanna

RSS 2.0