Just det, Skjortan Rutan!

 

       

Ekologisk skjorta/blus.

Sista dagen i februari...

Barnen sover, Ellen med (troligtvis) ögoninflammation och Mikkel med feber. Själv ska jag kul-sy några mössor till dagis och lyssna på Mammas nya kille. Det är fantastisk roligt! /Hanna

Lördagsrussin!Det var ganska kallt ute och alldeles öde i parken. Några hundar och en helikopter, men inga lekande barn. Vi fick hela stora lekparken för oss själva.

 

Ellen gillar att gunga och man blir i alla fall varm av att putta på så hon blir nöjd.


Fikapaus med lördagsrussin och hallonté.Två snyggingar som passar bra ihop med våra senaste plagg.

/Hanna


Ut i friska luften!

Det blir så dammigt efter en arbetsvecka...

Pyssel pyssel...Det är så pyssligt och pussligt att lägga upp i webshoppen, men nu är vi igång och fint blir det!

Och Katsura har pysslat fint!

Nä, men vad ovanligt!Jo, det är sant. Fler tossor och vantar har sytts och dessa är på väg hit. Jeppe och Mikkel ordnar med leverans och jag stannar hemma för att titta på det här. Dessutom ligger det en liten halvsjukling i sängen och sover.

Trevlig helg!  /Hanna

BananmärkeIdag kom Ekolådan med frukt hem till oss. Jag såg här om dagen någon som bloggat om snygga bananmärken, så jag kontrar med med ett riktigt snyggt bananklistermärke. /Hanna

Jeans på utflykt

Idag har jag och Mikkel gjort en mindre utflykt. På sig hade han de nya jeansen och det var roligt att nästan alla påpekade de tjusiga byxorna och inte det charmiga barnet först. :)Idag ska några byxor, tossor och vantar lämna hemmet. Nya byxor ska till UNI och tossor/vantar till DesignTorget. Här nedan är vår stiliga följesedel på det bra mycket stiligare tyget i vårt kök. Är det någon mer som har det här tyget? Jag undrar var det kommer ifrån. Det är alldeles för vackert som helhet för att sätta saxen i.Byxorna och kjolarna har nu nått Japan och en påse Ekorrens ekologiska smågodis fick följa med till Katsura. Jag hittade förresten mitt inlägg om det godiset under "press" på deras hemsida... Det var lustigt! /Hanna

HemsidanFör den som inte redan upptäckt det så har vår hemsida fått nya färger och nu nya bilder. I dagarna dyker nya pärlor upp i vår webshop, en efter en ploppar de upp som små tussilago i vårsolen. Eller något sånt... Vad tycks!?

Ekojeansen Krusbär!Finns att köpa här!

Tossäsongen

Tossäsongen börjar gå mot sitt slut men här är några som hinner göra entré innan vi tar en paus.


Just de här bor nog hos Maria (och finingen Sigge som jag fick träffa här om dagen) på Chickenpox.

Rulla pannkaka...


"Rulla pannkaka" är något som ploppar ur Ellens mun i tid och otid och det verkar som om det har smittat av sig... Det var det första som kom upp i mitt huvud när jag skulle skriva rubrik.

Nu ska de nya plaggen fotas för katalog och sedan är det bara att tuta och köra. Dessutom kan vi stolt säga att BonkeliMini (ÄNTLIGEN har vi kommit till skott/bestämt oss) vuxit en storlek och finns upp till stl.98 i byxor. Jackan finns i stl. 74/80 86/92 98 104.
Underbart skön och mjuk jeans (denim) och finns från stl. 50/56 i byxor - mjuka men samtidigt slitstarka för kryp och dagislek. Vi väntar även på en lila mudd som blir fin till det svart/vita.

Smultrontyg och krusbärsmönster

Fint tyg med smultron till sommarhättor:Ekojeans med krusbärsmönster:

 

Fulfoton, Dockan Max får nya kläder och vi ska ta en promenad från en del av Söder till en annan.

Ibland tar man bara snabba fulfoton innan det packas ner. Det är praktiskt att dokumentera exempelvis tossor och vantar som ska in i de olika butikerna så man inte lämnar in likadana nästa gång. Här nedan är tossor och vantar till DesignTorget (har en ny klöverfavorit) och Bov-plagg och annat skall nu snart mot Chickenpox. Vi ska ta oss en promenad dit och försöka skrämma bort det sista av våra förkylningar på vägen. Det går segt att jobba när man är halvsjuk, det blir vilopauser på soffan.   

       

Dockan Max från Nyckelpigan har fått nya ekologiska kläder. Man kan inte se det på bilden, men han har till och med fått underbyxor. Notera även att bokhyllan har fått ny sortering, Ellens sortering var inte helt lätt att hitta i.

   

Snart ska de nya kläderna finnas till försäljning, nu har vi provtvättat och Ellen inspekterat knapparnas hållbarhet...

     

Jackan klar - nästa!Ekologisk jeanstyg och ekologisk bomullsmudd.

Ellen tyckte om den, men hon vägrade gå med på att det är en jeansjacka - jeans har man på benen. När man frågar henne om hon kan stå still så att jag kan ta en bild (annars studsar hon mest) ställer hon sig stel som en pinne och drar axlarna upp till öronen som på bilden här ovan. Sedan står hon så i ungefär 2 sekunder för att sedan studsa vidare!

Rita, klippa, sy & prova - efter helgen kan vi nog vara klara!


Hättan JordgubbeÅteranvänt yttertyg och ekologisk mudd/band. Dyker snart upp i webshoppen tillsammans med andra sommarkläder!

      Hurra hurra hurra!

De nya ekologiska tygerna har kommit och de är fantastiska! Som vi har väntat! Nu ska vi jobba på som bara den så ska sommarkläderna snart vara klara!

   

Och några nya vantar som ska till DesignTorget:


Lite pryttlar mot Potsdam Deutschland!


Och så var det byxorna också!Ett gäng sånna här ska nu få etiketter, hoppa ner i en lämplig låda för att sedan resa långt bort!

Kjolar till små Japanska barn!Mikkels tossingar hos SaulEco i JapanGick just in på Katsuras butiks hemsida och såg ett par fossingar jag kände igen!

Nu är vi strax klara med den senaste beställningen till Japan, mycket tack vare Marie - vår fantastiska praktikant! Tack! Bilder kommer snart på kläderna - färgsprakande byxor och kjolar. /Hanna

HemmaNu är vi hemma igen och ska sätta igång att arbeta (i skuggan av förkylningar och fortfarande inga nya tyger).

Nästan riktiga jordgubbar i Köpenhamn

Vi är på minisemester i Köpenhamn, det är därför det är lite tyst. Vi leker i en park som har fantastiskt fina träfrukter. Annars har det mest stickats katter och Ellen har fått en fin tröja i ekologisk ull av farmor. 

Sy med örat

Idag satte jag mig en stund för att sy efter att jag hade duschat och kvar på huvudet satt en handduk. Det var en mycket märklig känsla att inte höra ljudet från maskinen ordentligt. Jag försökte sy en stund men kroppen kunde inte riktigt lyda när jag inte fick ett helhetsintryck. Tyget kändes annorlunda i händerna och det såg konstigt ut. Jag behövde alltså också höra att sömmen blev bra. Testa själva! Här är dessutom alltid en ljudbok, musik eller radion på när vi jobbar så det var en konstig upplevelse.

Här nedan är Mikkels fina lilla ludna öra bara 10 dagar gammal (och en liten del av han häftiga frisyr!) och idag blir han 3 månader! /Hanna


Kattrumpa! 

Ytterligare en "Sixten, Sune & Spencer" flyttar hemifrån idag och det är trevligt men lite vemodigt!

Kärlek från EkorrenJag fick ett mail från Ekorren som ville tipsa mig om något gott...

Jordgubbar!

Lilla Katten har just vinkat hejdå till Ellen och sitter nu i soffan i hallen och väntar på att hon ska komma tillbaka.

Fint jordgubbstyg som ska bli sommarhättor alldeles strax! /Hanna
   

Lilla Katten!

Här är familjens senast tillskott! Lilla Katten heter den och ligger nu och sover i Ellens säng. Ekologisk velour och återanvänt tyg och en mage full med gula ärtor!

Idag har vi haft fint väder med blå himmel och sol i Stockholm. Det inger hopp om en vår som inte är alltför långt borta. I lördags såg det såhär deppigt ut när vi skulle ut:Nu ska vi titta på Mia och Klara och sticka katter och sy tossor. /Hanna

Hackspetten BovHackspetten Bov hälsade på hos min mor och far!

Imorgon kommer vår praktikant och hjälper till ett par veckor framöver. Några av de nya sommarplaggen skall fotograferas och dyker nog upp här snart, så håll utkik! Trevlig kväll! /Hanna

Byxan Natten
I väntan på nya ekologiska tyger syr vi i nyfunna återanvända tyger. Svarta plyschbyxor med mönster i mörkbrunt och orange som Ellen får testa imorgon. Och så har vi börjat klippa sommarens shorts - härligt!

God natt och trevlig helg!

/Hanna och Jeppe

Ljudbok

I vårt hus vi bor i så har vi ett alldeles eget bibliotek. Det är öppet en kväll i veckan och då brukar vi gå dit. Ellen älskar att gå dit och låna böcker, senast blev det "Lilla Anna och Långa Farbrorn på havet" och det är fantastiska bilder i den. Den finaste bilden hittar ni här.  Vi lånade dessutom en ljudbok som är riktigt bra och perfekt att lyssna på när man syr och klipper.

Och om sötbehovet inte kan dämpas med hjälp av apelsin kan man alltid lita på Ekorren...  /Hanna


Snygga apelsiner och förpackning

Så här fina apelsiner kan man få från Ekolådan. Dessutom slipper man alla förpackningar som dessvärre ofta följer med ekologisk frukt. Appropå förpackningar så börjar vårt lager av "gamla" paket ta slut. Alla paket och "brev" som våra kunder och återförsäljare får har hittils varit återanvända/återvunna, men nu börjar lagret sina allt eftersom försäljningen från hemsidan ökar. Vi kanske helt enkelt får lösa det genom att sy paket i stil med det Hanna skapade för ett par dagar sedan (åtminstone små paket till privatkunder). Vi kanske kan hitta ett bra FSC-märkt omslagspapper till detta!

/Jeppe


Sy kuvert av tapet 

Det är alltför lite grönt ute just nu. Lite grönt i arbetsrummet: 

Vi går otåligt och väntar på tygerna, men de tycks vara försenade igen. Trist. /Hanna

 

Byxan BovByxan Bov med röd mudd är nästan det finaste jag vet! Bov-kläderna tillhör vår "baskollektion" och tyget är helt fantastiskt mjukt och skönt. /Hanna


Uppdatering:

Eller så är det bara Äppeltjuvarna som bär plaggen som gör dem till mina favoriter...Sy kuvert!

Om man har tur kan man få ett sånt här fint paket imorgon! God natt!

Helsinki!

Ett paket med tossor (är nu på väg mot Helsingfors, hoppas att de snart hittar nya hem!Och vi väntar fortfarande på de nya ekologiska tygerna som ska bli sommarkläder...

Napp & bitring i naturgummi

Napp i naturgummi:


http://www.natursutten.dk/

Bitring börjar bli aktuellt för Mikkel och snart far vi som sagt till Köpenhamn och på en av våra favoritaffärer Purebaby finns den:


http://www.purebaby.dk

Fina katt-skuggor på promenad


GalgarVåra barngalgar är gjorda av gamla kablar och stålstråd. Det är mannen med gula snören på sina skrillor (tack Lotten för det fantastiska ordet!) som designat dem. Snygga och enkla att göra!

En snygg beställning!Nu ska vi ut och promenera i solen och posta ett litet paket på vägen till parken, en riktig snygg kombination! Det är trevligt att varva beställninger från vår egen webshop med beställningar till återförsäljare. /Hanna

Måndag igen

Idag är Ellens dagis stängt, så här sitter vi och har långfrukost. Jeppe och Mikkel sover fortfarande. Våra barn är experter på att sova, det är fantastiskt!

Idag ska vi tvätta tyger, möblera om (igen?) och paketera tossor som ska iväg till Finland. Och så håller vi många tummar för att de nya ekologiska tygerna kommer denna vecka. Dessutom blir det en långpromenad, för en gångs skull ser jag en blå blå blå himmel ute!

Lördag


Igår åkte Jeppe iväg tidigt på morgonen och åkte skidor. Jag, Ellen och Mikkel åkte ut till mina föräldrar. Zoe och min pappa åkte skridskor - på tomten! Det har aldrig hänt tidigare. Pappa har de snyggast skridskorna och om man hittade ett par bruna skridskor med gula snören skulle jag inte tveka...


Ellen i BonkeliMini-jacka i ylletyg och tryckknappar. Hon vill helst klä på och av sig själv så en jacka med tryckknappar är perfekt.

RSS 2.0