Här kommer solen!

Igår dök ett antal människor upp på taket och hackade bort istapparna. Häftigt att titta på, men lite läskigt att se när de balanserar på kanten och svingar med en spaden samtidigt. Nu är snön och istapparna borta - en stor eloge till dessa människor!
Stockholm är blått, vitt och soligt vackert den här helgen. Och denna hätta här ovan ska snart packas ner och skickas till Arlanda - en bra Sverige-souvenir att köpa med hem! /Hanna
BonkeliMini - ekologiska barnkläder - hemsida och webshop

Ekobaby!?

Det är tydligen en definitionsfråga vad detta (ekobaby) betyder beroende på vilken bransch man tillhör...
Det här är en typisk ekobaby om ni frågar mig som arbetar med ekologiska barnkläder:
Ett stycke ekobaby-Mikkel iförd ekologiskt från topp till tå - Tossan Vicka, Tröjan BovByxan Randen och en tygblöja under brallan. Men om man däremot rör sig inom den ekologiska grönsaksbranschen är detta tydligen en äkta ekobaby:
Trevlig kväll! /Hanna
BonkeliMini - ekologiska barnkläder - hemsida och webshop

Titta upp!

Huset mitt emot vårt har monster-istappar. Det är många hus med meterlånga istappar så titta upp idag om ni ska spatsera på Stockholms gator. Själv vågar jag inte trotsa de många minusgraderna idag och håller mig inomhus och syr... Barnen däremot är på väg ut i pulkabacken Vita bergen! /Hanna
BonkeliMini - ekologiska barnkläder - hemsida och webshop

Semla med linfrön

När ena barnet är på dagis och det andra sover äts det semlor i sypausen. De kommer från vårt favoritbageri och smakar ljuvligt. Egentligen är det tjuvstart, men kanske firar vi att den nya butiken öppnade igår eller att en annan ny butik ska få en härlig leverans av våra ekologiska barnkläder. Det är många butiker som öppnar snart och BonkeliMini finns med, roligt! Men mycket jobb blir det och det kräver en semla eller två... /Hanna

Nu kommer stormen - vantar och tossor på!

Nu kommer det en snöstorm till Stockholm igen! Jag och Mikkel fick oss en snöig och blåsig promenad just. Här ovan ser ni våra helekologiska tossor och vantar, yttertyget är dessutom även ett FairTrade-tyg. Andra snygga saker som vi har i fönstret är vår alldeles egna vindkraftspark! Ett riktigt vindkraftverk som vi är andelsägare i byggs under 2010 i södra Sverige, så länge får vi vår vindel från Telge. /Hanna
BonkeliMini - ekologiska barnkläder - hemsida och webshop

Ekologisk sytråd

Inspirerade av designkonceptet Cradle to Cradle siktar vi på att hela plaggen ska vara komposterbara, likaså tygspill/emballage/avfall osv för att göra biogas eller bara kompostera det hela. På så vis återförs näringen till jorden istället för att eldas upp i en sopförbränning. Några av de uppenbara problem vi behöver lösa gäller elastan i muddarna och polyester i tråden. Polyestertråd kan förstås ersättas av ekologisk bomullstråd, men den har vissa skillnader. Den vi kommit över är t ex tjockare och beter sig lite annorlunda i tvätten. I hårda tyger är detta inget problem men i stretch är det viktigt att inte tråden krymper mer än tyget.

Vissa moment kan vi byta ut på en gång t ex när vi syr fast fodret i tossan, härnäst ska vi experimentera med de olika symaskinerna... /Jeppe

BonkeliMini - ekologiska barnkläder - hemsida och webshop

Tokig kalasig vecka

Senaste veckan har varit fylld av tokigt många tossor och ett kalas för två födelsedagsbarn. Ellen har blivit en treåring och jag (Hanna) en tjugosexåring och räknas numera som vuxen (fick jag bittert erfara när jag kikade på tågbiljetter). Nästa vecka öppnar den nya DesignTorget-butiken och i onsdags levererade vi tossor, vantar och vinterhättor så nu är det bara att vänta innan man kan kika förbi!

Naturskyddsföreningens Gröna guide i mobilen!

Nu finns Naturskyddsföreningens Gröna guide i mobilen! Vi finns med under kategorin "Hitta butiken" . Om ni går in på länken här nedan kan ni skriva en rad om vad ni tycker om www.bonkelidesign.se!  http://www.naturskyddsforeningen.se/gron-guide/kopa/klader-och-textil/hitta-butiken/butik/?itemid=266

Naturskyddsföreningen skriver:

"Kolla om fisken i disken är grön! Hitta den närmsta butiken som säljer ekokläder. Direkt i mobilen.
Nu släpper Naturskyddsföreningen gratisprogrammet ”Grön guide” för iPhone som gör det enkelt att bli miljösmart i vardagen. Och snart ska Natur skydds föreningens expertråd bli tillgängliga även för andra mobilmodeller.

– Många människor vill agera miljösmart idag men de vet inte hur de skall välja i affären. Nu kan de få snabb och pedagogisk information direkt i telefonen vid själva köptillfället, säger Svante Axelsson, generalsekreterare på Naturskyddsföreningen.

Konsumenttjänsten Grön guide har funnits på Naturskyddsföreningens webb i drygt ett år. När nu ”Grön guide” kommer som program till iPhone blir bland annat Natur skydds föreningens råd om fisk och skaldjur tillgängliga i en interaktiv ”fiskväljare”.

Rekommendationerna är de samma som på Naturskyddsföreningens hemsida men här är de komprimerade till de bästa och sämsta valen vid fiskdisken – tänkt som en överskådlig snabbhjälp, lätt åtkomlig direkt i butiken eller hemma."

Foto: Sören Andersson
http://www.naturskyddsforeningen.se/gron-guide/gron-guide-i-mobilen/

Ekologiska barnkläder i Norge - Lene på landet!

BonkeliMini i Norge!

Skynda er att titta på program om bomull!

Just nu ligger det uppe ett bra program om bomullsodling på SVT play. Det ligger tyvärr bara uppe två dagar till, så skynda! Här är en direktlänk.
Det är tokigt mycket bomull som produceras och tyvärr säger de i filmen att endast 1 % är ekologisk...

Vanten Vinka i Föräldrar & barn

I senaste numret av Föräldrar & barn vinkar ett par BonkeliMini-vantar på sid 71!
Vantarna är riktigt poppis i vinterkylan! Smultronvantar kan man hitta här om man har tur!

Komposterbara påsar och Mikkel i Japan!


Tänk vad lätt man ibland kan sprida information ibland. Den senaste beställningen från Katsura och SaulEco packades i de komposterbara påsarna och det skriver hon nu om i sin blogg.



Det var alltså hättor som låg i paketet och en sommar-Mikkel i jordgubbsätta pryder förstasidan!


Ny butik!

DesignTorget
Den 28 januari öppnar DesignTorget en ny butik i Stockholm och där kommer BonkeliMini finnas med våra ekologiska barnkläder - tossor, vantar och vinterhättor!

Attraktiva lådcyklar?

Vi får hålla koll på Bonkeli-paket och Bonkeli-barn i forsättningen när vi är ute med lådcykeln. Tokiga saker kan hända när cykeltjuvar är framme ;) Det hade ju varit enkelt löst om pappan bara hade låst blocklåset... Men det hela gick bra tillslut.
För den som inte är en fena på danska kan man läsa här vad som hände. I den artikeln i DN kallar de lådcykeln för packcykel, andra namn som hörts är transportcykel och lastcykel.





RSS 2.0