Vi tog lådcykeln till lådcyklarna!

	lådcykel

Idag blev det en vända till http://www.defietsfabriek.se/ som öppnat butik vid Södra Station i vintras. Vi var där när de öppnat men hann aldrig provcykla så nu blev det testkörning! De säljer holländska lådcyklar, barnstolar och spännande tvåhjulingar för upp till fyra passagerare...

Den mest intressanta var definitivt tvåhjulingen nere till vänster. Med den fick man både hög fart och "manöverbarhet". Den är inte lika känslig för ojämnt underlag som trehjulingar och beter sig i princip som en vanlig cykel men med lite större svängradie.  På lådcykeln på stora bilden svänger hjulen var för sig och inte hela lådan som på vår Christianiacykel (nere till höger). Den var intressant, men jag som är van vid Christianiacykelns smidighet föredrar nog den. Väl hemma var det två små trötta men glada testförare som hoppade ur lådcykeln.(nere till höger) /Jeppe

Bonkeli - ekologiska barnkläder - webbsida & webshop

Kommentarer
Postat av: Sara

Jag är lite sugen på en sån där holländsk tvåhjuling. Det var någon som körde en sån på bild i Metro i veckan. Superdyra?

2010-05-20 @ 11:02:23
Postat av: Emma

Tycker tvåhjulingen ser lite läskig ut. Är det inte vingligt?

2010-05-20 @ 11:48:46
Postat av: Jeppe

Tvåhjulingen är suverän! Den är verkligen stabilare och tryggare än en vanlig cykel med barnstol på pakethållaren som ett par 100 000 använder i Sverige... Den syns ju dessutom bättre än en vanlig cykel!



Vid i och urlastning har den ett superstabilt stöd vilket kan vara ganska vanskligt på en vanlig cykel som man alltid måste hålla i med barn på.

Om du köper en Sara så kanske vi kan byta lite ibland? Det var Simon som äger butiken som var på bild i Metro tror jag.

2010-05-20 @ 13:14:07
URL: http://www.bonkelidesign.se
Postat av: Theréz

Sv: Kul att du läser min blogg :) jo men det är ju bra att de gör nått med alla gamla bildäck i alla fall än att de låter dem ligga på hög.

2010-05-23 @ 00:22:27
URL: http://therez.blogg.se/
Postat av: David

Kul att läsa om lådcyklar. Jag provade också tvåhjulingen på Fietsfabriek. Tyckte om den mer än dom trehjulingar jag testat. Har även testat christianias tvåhjuling och en annan modell som heter cargobike(bakfiets)



Jag har skrivit och filmat lite om mina provturer på min blogg

livutanbil.se



Kolla gärna!

2010-05-25 @ 23:56:12
URL: http://www.livutanbil.se
Postat av: TeeITHigh

Hej,



vill bara slå ett slag för ett alternativ som kanske är lite mer överkomligt.



http://www.trampa.nu

2010-06-30 @ 23:01:40
URL: http://www.trampa.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0